301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Şubat 2020 - Cumartesi 17:54 Bu haber 9095 kez okundu
 
BAKAN VARANK TRABZON’DA MÜJDELERİ SIRALADI
Cazibe Merkezleri ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı imza törenine katılmak için Trabzon’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, müjdeleri sıraladı.
Siyaset Haberi


Bakan Varank, Trabzon'u ilk kez geçen sene Cazibe Merkezleri Destekleme Programı'na dahil ettiklerini belirterek, “Bu kapsamda toplamda 12 milyon liralık 5 projeyi bugün başlatıyoruz” dedi.

Cazibe Merkezleri ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı imza töreni için Trabzon’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 12 milyonluk 5 projenin imzasını bugün attı. Trabzon'un, 1 milyar doları aşan ihracat hacmiyle Karadeniz Bölgesi'nin medarı iftiharı olduğunu dile getiren Varank, kentin 2019 yılında ihracatta yüzde 20'den fazla artış gerçekleştirerek Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde bir performans sergilediğini ifade etti. Bakan Varank, “Karadeniz Teknik Üniversitesi İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin (İLAFAR) kapasitesini daha da güçlendiriyoruz. Vereceğimiz destekle ilaç sektöründe ihtiyaç duyulan analiz ve Ar-Ge çalışmaları hız kazanacak, araştırma ve eğitim bazlı iş birlikleriyle İLAFAR bölgemizde ve Türkiye'de bir çekim merkezi haline gelecek” dedi.

KUYUMCULUK TASARIM MERKEZİ HAYATA GEÇECEK
Bakan Varank, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Kuyumculuk Tasarım Merkezi’nin kurulacağını belirterek “Bu merkezle ilimizin benzersiz el sanatlarından hasır, telkari ve kazaziyede doğal rekabet üstünlüğümüzü perçinleyecek bir adım atmış oluyoruz. Halihazırda firmalar, hem tasarım hem de döküm faaliyetlerini İstanbul'da gerçekleştiriyor. Bu da sektöre zaman kaybı, aşırı iş yükü ve maliyet olarak maalesef geri dönüyor. Kuyumculuk Tasarım Merkezi ile tasarım ve kalıp döküm hizmetini Trabzon'da gerçekleştirmek mümkün hale gelecek. Böylelikle 5 milyon liraya yakın bir tasarruf sağlanacak, bu tutar şehrin ekonomisinde kalmış olacak” şeklinde konuştu.

ENERJİ NAKİL HATTI KURUYORUZ
Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) öneminin farkında olduklarını belirten Bakan Varank, "Burada, kurulu kapasitelerini geliştirmek isteyen sanayiciler kadar, yeni yatırım talebi olan firmalar da mevcut. Firmaların bize iletmiş oldukları ilave enerji talebine kayıtsız kalamazdık. İşte bu kapsamda, Arsin OSB'ye yeni bir enerji nakil hattı kuruyoruz. Böylelikle Doğu Karadeniz sanayisinin can damarı olan bölgenin enerji problemini, önümüzdeki 20 yıl için çözmüş olacağız. Sanayiyi güçlendirip ekolojik dengeyi koruyacak bir başka adımı da Beşikdüzü ve Şinik (Akçaabat) OSB'lerde atacağız. Kuracağımız arıtma tesisleri sayesinde firmalar verimli, katma değerli ve temiz üretimle ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak. Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında son projemiz ise küçük sanayi sitelerinin dönüşümüne ilişkin olacak” dedi. Ortahisar Değirmendere'de dönüşümü gerçekleştireceklerini, bölgede bulunan küçük sanayi sitelerini de şehir dışına taşıyacaklarını da anlatan Bakan Varank, burada faaliyet gösteren üreticilerin yeni yerlerinde nefes alacağını, bu kapsamda öncelikle yer seçimi, mimari projelendirme, yönetim modeli ve finansal hesaplamaları da içeren fizibilite etüdünü tamamlayacaklarını bildirdi.

KADINLAR, ÇOCUKLAR VE GENÇLER BECERİLERİNİ GELİŞTİRECEK
Bakan Varank, ayrıca Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı kapsamında toplam 16 milyon liralık 7 projeyi daha imzaladıklarını belirterek "Bu projelerle birlikte Trabzon'un yanında Ordu, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Artvin'de özellikle kadınlar, gençler ve çocukların becerilerini geliştireceğiz. Trabzon'u sporcu performansını geliştirme ve yetenek keşfinde Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden biri yapmak istiyoruz. Çocuklarımızın sportif yeteneklerini çok küçük yaşlardan itibaren keşfedip gelişimlerini takip edeceğiz. Her alanda sporcu yetiştirilmesine katkı sağlayan ve bu sporcuları düzenli olarak izleyen ve değerlendiren bir yapı oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ZORLUOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ
Cazibe Merkezleri ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı imza töreninde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Trabzon geçtiğimiz yıla kadar cazibe merkezleri kapsamında bir il değildi. Biz bu programdan ilk kez bu yıl, sizin ilimizi bu programa 14. il olarak dahil etmeniz sayesinde yararlanıyoruz. Size ve şahsınızda bakanlık yetkililerimize şehrim adına çok teşekkür ediyorum. Cazibe merkezlerinin desteklenmesi programı malumunuz, bölgesel çekim merkezi niteliğine haiz şehirlerin katma değeri yüksek üretim, teknoloji, ihracat, istihdam ve yenilikçilik kapasitelerinin artırılmasını hedefliyor. İlimiz genelinde program kapsamında 2019 yılında toplam 5 proje başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanmıştır. Projelerin toplam bütçesi 11.747.957 TL olup 10.070.000 TL’lik kısmı sanayi ve teknoloji bakanlığı tarafından finanse edilecektir” diye konuştu.

İKİ PROJE BELEDİYEMİZ TARAFINDAN HAZIRLANDI
Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’da başarılı bulunan 5 projeden Kuyumculuk Tasarım Merkezi ve küçük sanayi sitelerinin dönüşümü projeleri, Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanmıştır. Bildiğiniz üzere hasır, telkari, kazaziye ve benzeri işleme yöntemleri Trabzon ile özdeşleşmiş olup, bu bölgeye has oldukları 2006 yılında coğrafi işaret tescil belgesi ile tescillenmiştir. Buna rağmen, bölgemiz kuyumculuk ürünleri ile arzu ettiği noktaya erişememiş ve bariz bir rekabet üstünlüğünün avantajlarından maalesef yararlanamamıştır. İnşallah bizler, Kuyumculuk Tasarım Merkezi Projesi ile bölgenin sahip olduğu doğal rekabet üstünlüğünü tekrar tesis etmek için gerekli ortamı oluşturacağız” şeklinde konuştu.

SEKTÖRE İVME KAZANDIRACAK
Zorluoğlu “Kuyumculuk Tasarım Merkezi Projesi kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bir iktisadi teşekkül kurularak merkezin idaresi sağlanacak ve son teknoloji ile donatılmış ortak kullanım alanlarında üretilecek tasarımlar, katma değerli kuyum üretimiyle şehrimize kuyumculuk sektöründe yeni bir ivme kazandıracağız. Bu projemizin toplam bütçesi 2 milyon 350 bin TL olup, 2 milyon TL’lik bakanlık desteğinin yanı sıra, proje ortağımız Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası da 350 bin TL finansman sağlayacaktır. Projemize, Ayasofya Camii altındaki Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait ofisler ev sahipliği yapacaktır” ifadelerini kullandı.

SANAYİLERİN DÖNÜŞÜM PROJELERİ ÖNEM ARZ EDİYOR
“Şehrimiz için büyük öneme sahip olduğuna inandığım ve yine bizleri heyecanlandıran bir diğer projemiz ise Trabzon’da küçük sanayi sitelerinin dönüşümü projesidir” diyen Başkan Zorluoğlu, “Değirmendere bölgesindeki 5 küçük sanayi sitesinin çok daha uygun şartlarda işlev görebilecekleri yeni alanlara taşınmasını amaçlayan proje toplam 1.5 milyon lira tutarındadır. Sayın Bakanım biz halen zaten kurduğumuz bir komisyon marifetiyle bu süreci başlattık ancak bu proje bu sürecin sağlıklı planlanması ve yürütülmesi bakımından bize ciddi katkı yapacaktır” şeklinde konuştu.

MERKEZ TÜRKİYE’DE 2. OLACAK
Trabzon’un hazırladığı kaliteli ve maksada uygun projelerle Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’ndan (SOGEP) da önemli destekler aldığını belirten Başkan Zorluoğlu “İstihdamın artırılması, spor, kültür ve sanatın geliştirilmesi amacıyla uygulamaya koyulan 2019 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında bölgemizden 7 proje başarılı görülmüş ve toplamda yaklaşık 14.2 milyon TL destek sağlanmıştır. Bu kapsamda Trabzon’da biri Büyükşehir Belediyesine, diğeri de Of Teknoloji Fakültesi’ne ait olmak üzere iki proje, 7.5 milyon TL destek tutarı ile desteklenmeye hak kazanmıştır. Büyükşehir Belediyemizin desteğe hak kazandığı projesi, Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle ortaklaşa hazırladığımız 4.5 milyon liralık Sporda Performans Ölçümü ve Yetenek Seçimi Merkezi projemizdir. Türkiye’nin sahip olduğu güçlü spor altyapısını katma değere dönüştürecek, doğrudan sporcuların gelişimini destekleyecek, yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlayacak ve bunu teknik ve akademik bir disiplin çerçevesinde sunacak merkez, Türkiye’de ikinci olma özelliği de taşıyor. Desteğe layık bulunan bu projelerin bu noktaya gelmesi şüphesiz büyük bir gayretin, özverinin ve yorgunluğun neticesinde olmuştur. Ben bu anlamda projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: BAKAN, VARANK, TRABZON’DA, MÜJDELERİ, SIRALADI,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Trabzon

Güncelleme: 28.03.2024
Bugün
10 - 15
Cuma
14 - 17
Cumartesi
12 - 14
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Sayfalar
Trabzon

Güncelleme: 28.03.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı