Haber Detayı
15 Şubat 2019 - Cuma 16:31 Bu haber 2044 kez okundu
 
Yasa Taslağı Onaylandı, Kazalar Arttı. Ne olacak bu yolun hali?
Gündem Haberi


Karadeniz Sahil Yoluna bağlı olan Söğütlü Mahallesi'nde kazalar dur durak bilmiyor. Yayalara Geçiş Üstünlüğü verilen yasa taslağı onaylandıktan sonra Söğütlü Mahallesinde kazalar ardı ardına gelmeye başladı. Söğütlü Kiler Market  önünde bulunan yaya geçidi üzerinde bir hafta içinde iki kez zincirleme kaza yaşandı. Kaza sebebi olarak: Kabul edilen ''Yayaların Geçiş Üstünlüğü Yasa Taslağı nedeniyle sürücülerin yayalara yol vermek istemesi sonucunda arkadan hızla gelen araç sürücülerinin dikkatsizliği sonucunda kazaya neden oldukları iddia edilmekte.'' Konuyla ilgili önce CİMER'e yapılan bir şikayeti paylaşalım.  Daha sonra da halkın yorumlarına bakalım:

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE 
Trabzon ili Akçaabat İlçesi Söğütlü Mahallesi Fatih Eğitim Fakültesi (Trabzon Üniversitesi) Kavşağı ile Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Kavşağı Yol Projesi'yle ilgili çalışma kapsamında, projenin yol genişletme ve konutların istimlak edilmesiyle birlikte dalçık şeklinde yapılacağı, bu konu kapsamında geçtiğimiz yıllarda Fatih Eğitim Kavşağı sahil kesimi ve Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi sahil kesimi arasında çeşitli ölçümler yapılmıştı. Aldığımız son duyumlara göre ''İstimlak bedellerinin masraflı olduğu, dolayısıyla projenin sahilden verileceği'' söylenmekte. 
Akçaabat Halkı olarak sahilimizin bertaraf edilmesine karşı çıkmaktayız. Bu konuda akcaabathaber.com gibi basın organları da konuyu ele alarak haber yapmıştır. Akçaabat Belediyesi Belediye Başkanı Sayın Şefik TÜRKMEN de yolun sahilden geçmesine karşı çıkmıştı. 
Aldığımız bilgiler doğru ise Akçaabat halkı olarak imza kampanyası da başlatmayı düşünüyoruz. Bu konuda yapacağınız bilgilendirme doğrultusunda da basın organlarını bilgilendireceğimizi, değerli görüşlerinizi paylaşmanız hususunu: 

arz ederim.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapılan başvuru incelenmiştir.

Karadeniz Sahil Yolu Haçkalı Baba ve Söğütlü Kavşağı trafik yoğunluğu sebebiyle kilitlenmiş durumdadır. Bu nedenle trafik akışını, rahatlatmak için proje çalışmaları yürütülmektedir. Proje çalışmaları tamamlandıktan sonra yapım çalışmalarına başlanılacaktır. Çalışılan proje alternatifleri arasında sahil geçişi de değerlendirilmektedir.
Bilgilerinize rica ederim

Olayla ilgili Söğütlü Mahallesi sakinlerinin söyledikleri:  Bu yolda otomobiller en az 80 kilometre hızla seyir ediyorlar. 90'la giden de var 110,120'yle de. Yayalar ayaklarını yola değdirdiği an yayaya en yakın sürücü yayaya yol vermek için frene basıyor, arkadan gelen dalgın sürücü de duramayıp kazaya davetiye çıkıyor.

Kazayla ilgili bir başka mahalle sakini ise:

Güzel bir yasa taslağı çıkardılar. Başta Sayın Bakanımız Süleyman SOYLU olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Fakat bu yolda bu kurala uymak demek, ölüme davetiye çıkarmak demektir. Ben bu yolda hergün aracımla işe gidip geliyorum, ben yayalara yol vermek için dursam da sağdan hızla gelen araçlardan bazıları durmuyor ya da duramıyor. Ben yayaya yol vermek istesem, yaya sağdan gelen aracı hiç hesaba katmadan birden yola atlayabiliyor. Bu da ölüme davetiye çıkaracak bir kazaya neden olabilecek cinsten bir durum. Bu yüzden yayalara yol vereceğim zaman sağ taraftan hızlı bir aracın gelip gelmediğini kontrol ediyorum, ama her sürücü buna dikkat etmiyor. Çözüm yolların düzeltilmesi, trafik akışının rahatlatılması.

Trabzon Üniversitesi öğrencilerinden bir genç ise:

Ben İstanbul'dan buraya geldim.  Trabzon'un Büyükşehir olduğunu duymuştum, buraya gelince şaşırdım. Buranın trafiği İstanbul trafiğinden farksız. İstanbul'un 10/1'i kadar nüfusu olmayan bir yerde bu denli yoğun bir trafik olması şaşırtıcı. Emniyet şeritleri park eden araçlarla dolu. Yola park etmiş araç sürücülerinin çoğu kafelerde çay içiyor. Daha önce birkaç arkadaşla bir araç sürücüsünü nazik bir şekilde uyardığımızda sürücü bize tepki göstererek: Siz trafik polisi misiniz? dedi. Trafik ekipleri bu konuda sıkı bir denetleme yapmalı, dedi.

 

Kaynak: Editör: Aydın Özdemir
 
Etiketler: Yasa, Taslağı, Onaylandı,, Kazalar, Arttı., Ne, olacak, bu, yolun, hali?,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Trabzon

Güncelleme: 04.05.2025
Bugün
12 - 14
Pazartesi
12 - 15
Salı
13 - 17
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Sayfalar
Trabzon

Güncelleme: 03.05.2025
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
83
82
1
5
26
32
2
Fenerbahçe
75
80
2
6
23
31
3
Samsunspor
54
47
10
6
16
32
4
Beşiktaş
52
48
7
10
14
31
5
Başakşehir
51
54
11
6
15
32
6
Eyüpspor
50
49
10
8
14
32
7
Trabzonspor
45
52
10
9
12
31
8
Göztepe
43
51
10
10
11
31
9
Konyaspor
43
41
14
7
12
33
10
Antalyaspor
43
35
13
7
12
32
11
Kasımpaşa
42
53
9
12
10
31
12
Gaziantep FK
42
41
14
6
12
32
13
Kayserispor
41
40
11
11
10
32
14
Rizespor
40
38
16
4
12
32
15
Alanyaspor
35
37
15
8
9
32
16
Sivasspor
34
44
17
7
9
33
17
Bodrum FK
34
24
16
7
9
32
18
Hatayspor
19
35
21
7
4
32
19
A.Demirspor
-2
27
25
4
2
31
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı